בואו נדבר על הימנעות..
בעיה שלא רואים לא תפגע בנו.. נכון?
גם לא נצטרך להתמודד איתה.
אז זהו, שלא
אנחנו משתמשים בהימנעות בשביל לנהל את רגשותינו בשביל להימנע מקונפליקטים
"אין מה לדבר איתו.. הוא לא ישתנה" נשמע מוכר?
המשפט הזה עוזר לנו להרגיש נוח יותר בתוך מצב שמפריע לנו ושאין לנו מספיק כוח להתמודד עם הבעיה וכשאנחנו עונים בשבילו אנחנו מתרחקים מהבעיה אבל לא מהרגשות שעולים לנו בעקבות ההימנעות ולרוב נראה שההימנעות משפיעה עלינו בעוד תחומים בחיים.
אנשים נמנעים מאחר ואנחנו מעדיפים לחוות חוויות חיובית ולהימנע מקונפליקטים שיכניסו אנרגיות שליליות לתוך הקשר ובסיום הקונפליקט יתכן שבכלל לא יתייחסו למה שמפריע לנו מה שיגרום לאווירה שלילית עוד יותר ולעיתים אף תיצור משבר של ממש.
אבל אם נמנע מהבעיה זה לא אומר שהיא איננה,
אז מה עושים?
הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא זיהוי הבעיה, אם משהו מפריע לנו ואנחנו נמנעים מלהתמודד איתו יתכן שנבחין בבעיה רק כאשר יהיו התפרצויות זעם או עצבות.
אחרי שזיהנו חשוב לשוחח על המצב עם בן הזוג – השיח יכול להיות לא ישיר על הבעיה אלא על התחושות שעולות וע"י כך לגשש ולראות את הכיוון שבן הזוג ייקח את השיחה,
למשל: "אתה יודע.. לאחרונה אני מרגישה כועסת יותר מהרגיל" ולאפשר לו להגיד שגם הוא שם לזה לב ולשאול למה לדעתך זה קורה, בעצם בדרך זו את נותנת את ניהול הבעיה לבן הזוג אך בפועל מכוונת לשיח שרצית מבלי להרגיש שאת מתקיפה אותו.
אם הצלחתן לנהל שיח אפקטיבי שבו העלאת את מה שמפריע לך אמליץ שתשימי לב למצבים עתידים שבהם אולי תמנעי שוב, אך אם לא הצלחת לנהל את השיח נסי לחשוב עם עצמך מה עצר בעדך וממה את חוששת, ניתן אפילו לרשום זאת לעצמך ולנסות שוב, אם גם הפעם לא תצליחי ממליצה לפנות לייעוץ לבד או עם בן הזוג.